ОЦІНЮВАННЯ У СЕРЕДОВИЩІ MATHCAD МЕТОДОМ ФІЛЬТРА КАЛМАНА ПАРАМЕТРІВ ТЕПЛОВОГО СТАНУ ПОРШНЕВИХ ДВИГУНІВ - Симбірська, Л. М.; Симбирская, Л. М.; Symbirska, L. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2015)
Розглядається задача оптимальної, в середньоквадратичному розумінні, фільтрації вектора стану стохастичної динамічної системи за спостереженнями, які залежать як від поточного, так і від минулих значень вектора стану, коли у каналі спостережень, крім ре-гулярних, діють аномальні перешкоди з невідомим математичним очікуванням.
ОЦЕНИВАНИЕ В СРЕДЕ MATHCAD МЕТОДОМ ФИЛЬТРА КАЛМАНА ПАРАМЕТРОВ ТЕПЛОВОГО СОСТОЯНИЯ ПОРШНЕВИХ ДВИГАТЕЛЕЙ
EVALUATION IN THE MATHCAD ENVIRONMENT BY THE METHOD OF THE KALMANA FILTER OF PISTON ENGINES THERMAL STATE PARAMETERS
Keywords: математична модель; простір станів; параметрична ідентифікація; цифровий фільтр Калмана; математическая модель; пространство состояний; параметрическая идентификация; цифровой фильтр Калмана; mathematical model; trial space; parametrical identification; digital filter Kalman; 004.942