Енергетичні аспекти у визначенні ефективності роботи землерийно-транспортних машин - Кириченко, І. Г.; Холодов, А. П.; Kyrychenko, Ihor; Kholodov, Anton (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У статті розглянуто енергетичні аспекти оцінювання ефективності землерийно-транспортних машин. Проаналізовано підходи до визначення енергетичного потенціалу продуктивності. Обґрунтовано застосування енергетичного методу для оцінювання ефективності машин та їх робочих органів, що дає змогу оптимізувати використання енергетичних ресурсів.
Energy Aspects In Determining The Efficiency Of Earthmoving And Transport Machines
Keywords: енергетична ефективність; землерийно-транспортні машини; енергетичний потенціал; продуктивність; будівельна техніка; energy efficiency; earth-moving machines; energy potential; productivity; construction equipment; 621.225:69.002.51; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.108.0.130