Адаптація трудових ресурсів до викликів війни й економічної нестабільності - Залецкіс, Сергій Іонасович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота бакалавра: 68 с., 18 табл., 22 джерел. ТРУДОВІ РЕСУРСИ, АДАПТАЦІЯ, ВІЙНА, КАДРОВА ПОЛІТИКА, СТРАТЕГІЯ, ПІДПРИЄМСТВО. Об’єктом дослідження є процес управління трудовими ресурсами підприємства в умовах воєнного стану та економічної нестабільності. Метою даної роботи є теоретичне обґрунтування та практичне визначення ефективних підходів до адаптації трудового потенціалу підприємства до умов воєнного часу та економічної нестабільності, а також розробка прикладних рекомендацій щодо удосконалення кадрової політики на прикладі АТ «ХПАС». Предметом дослідження є механізми, інструменти та напрями адаптації трудового потенціалу підприємства до сучасних соціально-економічних викликів на прикладі АТ «ХПАС». У процесі дослідження були використані такі методи: : аналіз і синтез – для опрацювання теоретичних засад адаптації трудових ресурсів; порівняльний аналіз – для оцінки кадрової та фінансової динаміки підприємства; економіко-статистичні методи – для обробки звітної інформації; SWOT-аналіз – для визначення внутрішніх і зовнішніх факторів впливу; графічні та табличні методи – для візуалізації результатів; метод прогнозування – для оцінки впливу запропонованих заходів. Практичне значення отриманих результатів полягає в тому, що запропоновані заходи щодо адаптації трудового потенціалу можуть бути використані АТ «ХПАС» для підвищення стійкості та ефективності кадрової системи в умовах нестабільного середовища.
Keywords: трудові ресурси; адаптація; війна; кадрова політика; стратегія; підприємство