Система допомоги при обгоні вантажних автомобілів - Сушков, Ігор Миколайович; Дзюбенко, Олександр Андрійович; Сушков, Игорь Николаевич; Дзюбенко, Александр Андреевич; Sushkov, Igor; Dziubenko, Oleksandr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2018)
Представлена система, що допомагає водію виконати безпечний маневр обгону великогабаритного транспортного засобу на двосмугових дорогах. Проведено аналіз ситуацій на дорогах України з огляду на великогабаритні транспортні засоби та аналітичний огляд існуючих систем допомоги при обгоні великогабаритних транспортних засобів, визначення їх переваг та недоліків. Розроблена структурна схема системи допомоги при обгоні вантажних автомобілів та алгоритм її роботи.
Система помощи при обгоне грузовых автомобилей
Help system in the overtaking of trucks
Keywords: радар; вантажний автомобіль; мікроконтролер; «прозорий» автомобіль; система допомоги; транспортний засіб; обгін; великогабаритні транспортні засоби; грузовой автомобиль; микроконтроллер; «прозрачный» автомобиль; система помощи; транспортное средство; обгон; крупногабаритные транспортные средства; radar; truck; microcontroller; “transparent” car; assistance system; vehicle; overtaking; large vehicles; 621.863.2; 10.30977/VEIT.2018.13.0.59