Дослідження навантаженості грейдерного робочого обладнання до малогабаритного навантажувача - Папков, Максим Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – Грейдерне робоче обладнання, призначене для встановлення на малогабаритний навантажувач. Мета роботи – Оцінити навантаженість та міцність грейдерного робочого обладнання на основі 3D-моделювання та чисельного аналізу з використанням SolidWorks і Ansys та визначити найбільш навантажені зони конструкції з метою її подальшого вдосконалення. Предмет дослідження. Напружено-деформований стан та міцність елементів грейдерного робочого обладнання під дією експлуатаційних навантажень. Метод дослідження – 3D-моделювання у CAD-середовищах; чисельний розрахунок методом кінцевих елементів у SolidWorks Simulation та Ansys Mechanical; аналіз напружено-деформованого стану; порівняльний аналіз результатів моделювання. Розроблена методика проектування робочого обладнання з урахуванням навантажень. Обчислено економічний ефект від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: грейдерне робоче обладнання; малогабаритний навантажувач; напружено-деформований стан; міцність конструкції; кінцево-елементний аналіз; SOLIDWORKS SIMULATION; ANSYS MECHANICAL; 3D-моделювання