Вільнопоршневий двигун з іскровим запалюванням для мініелектростанції - Тютюнник, Дмитро Вадимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Метою даного дослідження є визначення комбінації параметрів вільнопоршневого двотактного двигуна з іскровим запалюванням, що дозволяє забезпечити найвищу його ефективність. Об'єктом досліджень є робочі процеси двотактного вільнопоршневого двигуна з іскровим запалюванням зі здвоєними поршнями та системою безпосереднього впорскування палива: газообмін, стиснення, згоряння, розширення, випуск, наповнення. Предмет досліджень – термічний ККД, індикаторні та ефективні показники вільнопоршневого двигуна з іскровим запалюванням, ККД мініелектростанції.
Keywords: вільнопоршневий двигун; термодинамічний цикл; робочий процес ДВЗ; безпосереднє впорскування палива