Підвищення післяремонтного ресурсу болтів кріплення коліс транспортних машин - Дощечкіна, І. В.; Doshchechkina, Irina (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Розв’язано питання оптимізації параметрів вібродугового наплавлення для компенсації зношування, а також забезпечення якісного зносостійкого поверхневого шару. Використано модифікування наплавленої поверхні низькоенергетичним іонним бомбардуванням, що збільшило показники статичної міцності, циклічної довговічності та підвищило післяремонтний експлуатаційний ресурс болтів кріплення коліс транспортних засобів.
Increasing the post-repair resource of the wheels attachment bolts of transport machinery
Keywords: вібродугове наплавлення; іонне бомбардування; шорсткість поверхні; циклічна довговічність механічні властивості; зношування; energy-saving technologies; road panels; smart roads; road marking; alternative sources of electricity.; 669.14.018:621.78; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.107.0.37