Удосконалення методів управління персоналом підприємства - Малишевська, Марія Олегівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єктом дослідження є персонал підприємства. Мета роботи – поглиблення існуючих теоретичних основ і методичних рекомендацій з управління персоналом підприємства. Методи дослідження - теоретичного узагальнення та абстрагування, аналізу і синтезу, структурно-лінгвістичний, системний аналіз, статистичні методи аналітичних розрахунків, методи економіко-математичного аналізу, логістичний підхід. В дипломній роботі було досліджено сучасних підходів до управління людськими ресурсами. Визначено склад та структуру системи управління персоналом. Проведено аналіз діяльності досліджуємого підприємства АТ «ХПАС», а саме аналіз структури персоналу підприємства та продуктивності праці персоналу. Розроблена стратегія управління персоналом, яка базується на загальній стратегії збільшення прибутковості підприємства. Запропоновані етапи розробки стратегії управління персоналом підприємства, що враховують різні аспекти цієї діяльності, розроблено план організаційно-технічних заходів щодо розробки системи управління персоналом. Запропоновано шляхи підвищення ефективності системи управління персоналом, що включають в себе удосконалення організаційної структури управління персоналом; удосконалення системи підбору та найму персоналу; аналіз та оцінка роботи персоналу; розробка системи мотивації персоналу; розвиток та професійне навчання персоналу Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження - формування системи управління персоналом підприємства
Keywords: персонал; стратегія управління персоналом; продуктивність праці; система оплати праці; система управління персоналом