Технічні пропозиції по обладнанню додатковим обігрівачем мікроавтобуса Мерседес - Шептура, Дмитро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета розробки – покращення рівня комфорту в салоні комерційного автобусу шляхом встановлення додаткової системи обігріву салону з мінімальними витратами. Об’єкт роботи – процеси управління системами забезпечення комфорту в комерційних мікроавтобусах. Предмет роботи – додатковий безпечний комплектний блок обігріву в пасажирському салоні комерційного автобусу: встановлення, управління і експлуатація. В роботі проаналізована можливість встановлення додаткового автономного обігрівача в салоні комерційного мікроавтобуса. Проаналізовані технічні вимоги до подібного обладнання. Проаналізовано обладнання різних світових виробників, що може бути використано для вирішення поставленої задачі. Виконано опис аналогічних технічних рішень для багатьох типів транспортних засобів. Обґрунтовано застосування елементів для цієї модернізації. Запропоновано конкретне технічне рішення розміщення і під’єднання додаткового обладнання до штатних агрегатів АТЗ. Матеріали роботи можуть бути використані при виконанні подібних робіт на інших комерційних автобусах подібного типу.
Keywords: безпека; автотранспортні засоби; кліматичні фактори; вимоги до комфорту; системи обігріву; вентиляція; кондиціонування; системи управління