Забезпечення та підвищення надійності гідравлічних систем колісних машин при ремонтах - Кручинов, Денис (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі було зроблено аналіз надійності гадравличних систем. Вивчено принцип повороту колісних машин і їх конструктивні особливості, досліджено показники надійності гідроприводу колісних машин. Проведено математиче модолювання показників надійності гідравличних систем на основі обгрунтування параметрів системи контролю рівнів робочих рідин засобів транспорту та зроблені рекомендації. Визначено висоту перепаду робочої рідини внаслідок нахилу картера, що дозволило обгрунтувати висоту установки датчиків бортової системи контролю рівня з урахуванням конструктивно-експлуатаційних факторів, що впливають на працездатність гідросистем. Висота установки датчиків в картері роздавальної коробки КП тракторів типу Т-150К склала Н=40 мм.
Keywords: надійність; гідравлична система; колісна машина; моделювання; рівень рідини; інженер-педагог; дистанційне навчання; компетентність