Підвищення якості життя персоналу АТП в умовах воєнного стану - Умітова, Владислава Фархадівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено теоретичні основи покращення якості трудового життя. Враховано виклики воєнного часу, що впливають на мотивацію та психологічний клімат колективу. Проведена оцінка продуктивності праці і дослідження якості трудового життя персоналу. Виявлено позитивну динаміку продуктивності завдяки ефективнішому використанню ресурсів. Результати опитування показали різний рівень задоволеності в сферах колективних взаємин, оплати, умов праці і стилю управління, що дозволило виявити проблемні зони. Запропоновано практичні заходи, зокрема програму психологічної підтримки, що включає консультації, тренінги зі стресостійкості та створення безпечного робочого середовища. Рекомендації орієнтовані на підвищення якості трудового життя з урахуванням особливостей роботи автотранспортних підприємств у кризових умовах.
Keywords: якість трудового життя; мотивація; продуктивність; воєнний стан; соціологічне опитування; психологічна підтримка