Оцінка рівня екологічного впливу на якість атмосферного повітря урбанізованих територій у процесі здійснення пасажирських перевезень - Желновач, Г. М.; Коверсун, С. О.; Желновач, А. Н.; Коверсун, С. А.; Zhelnovach, G.; Koversun, S. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Проведено аналіз екологічних проблем у процесі здійснення пасажирських перевезень в умовах урбанізованих територій. За результатами розрахунків установлено суттєвий внесок автобусів та маршрутних таксі у процесі формування рівня якості атмосферного повітря. Запропоновано природоохоронні рекомендації для мінімізації виявлених переви-щень екологічних нормативів.
Оценка уровня экологического воздействия на качество атмосферного воздуха урбанизированных территорий при осуществлении пассажирских перевозок
Evaluation of the Level of Environmental Impact of Passenger Transportation on Air Quality of Urbanized Areas
Keywords: урбанізована територія; атмосферне повітря; пасажирські перевезення; природоохоронні заходи; екологічні нормативи; урбанизированная территория; атмосферный воздух; пассажирские перевозки; природоохранные мероприятия; экологические нормативы; urbanized territory; atmospheric air; passenger transportation; environmental protection measures; environmental standards; 504.3.054:656.1; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.87.0.102