Модернізація робочого обладнання колісного бульдозера тягового класу 50 кН - Долбієв, Ярослав Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт проектування – бульдозер тягового класу 50 кН. Мета роботи – модернізація робочого обладнання. Проведено огляд конструкцій вітчизняних та зарубіжних бульдозерів. Визначено основні переваги, недоліки та напрямки розвитку бульдозерів. На основі проведеної роботи запропоновано нову конструкцію бульдозера класу 50 кН з модернізованим робочим обладнанням. В роботі проведено розрахунки, що підтверджують надійність і працездатність конструкції. В розділ охорони праці приведено заходи по створенню нормальних та нешкідливих санітарно-гігієнічних норм праці та заходи по забезпеченню безпечних умов праці.
Keywords: бульдозер; відвал; конструкція; міцність; продуктивність; робочий орган