Формування амортизаційної політики в сільськогосподарському підприємництві - Некрасова, Анастасія Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єктом дослідження є основні засоби підприємства. Предметом дослідження є управління основними засобами підприємства. Метою роботи є розроблення пропозицій з підвищення ефективності використання основних засобів підприємства та формування його амортизаційної політики. В ході дослідження використовувалися методи аналізу і синтезу, метод логічного аналізу. В роботі проведено аналіз актуальних теоретичних аспектів управління основними засобами підприємства та особливостей формування амортизаційної політики. Проведено ґрунтовний аналіз показників ефективності використання основних засобів підприємства та проаналізовано галузеві особливості цього процесу в умовах сільськогосподарських підприємств. В результаті проведеного дослідження запропоновано конкретні заходи з підвищення ефективності використання основних засобів, визначено найбільш ефективний шлях їх оновлення та сформовано ключові аспекти формування ефективної амортизаційної політики з врахуванням галузевої специфіки підприємства. Наукова новизна роботи полягає в уточненні теоретичних аспектів управління основними засобами підприємства, а також формуванні рекомендацій з підвищення ефективності використання коштів, спрямованих на оновлення основних засобів підприємства і формування амортизаційної політики. За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2023 р.; 1 тезу доповіді.
Keywords: основні засоби; амортизація; підприємство; сільске господарство; управління