Оцінка ефективності впровадження альтернативних транспортних схем у центральній частині Харкова - Санько, Володимир Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи є визначення раціональної схеми руху транспорту в центральній частині міста Харкова. Під час натурних спостережень була сформована репрезентативна вибірка автомобілів, які прибувають та відправляються з центральної частини міста Харків. Експериментальні розрахунки інтенсивності транспортних потоків за умов зміни схеми організації руху в центральній частині міста виявили, що перерозподіл інтенсивності руху на вулицях відбувається нерівномірно залежно від ділянок вулично-дорожньої мережі. Аналіз швидкості руху на вулицях Сумській і Григорія Сковороди показав, що найвища швидкість проїзду досягається при запровадженні одностороннього руху на вул. Григорія Сковороди в напрямку від вул. Короленка до вул. Ярослава Мудрого та на вул. Сумській від вул. Ярослава Мудрого до провулку Мечникова, одночасно з відкриттям двостороннього руху на вулицях Скрипника, Чернишевській і Гіршмана.
Keywords: довжина поїздки; односторонній рух; транспортна мережа; транспортні потоки; час поїздки; швидкість