Професіоналізм як умова виживання сучасного світу - Чаплигін, Олександр Костянтинович; Чхеайло, Ірина Іванівна; Прохоренко, Тетяна Григорівна; Ярмак, Тетяна Василівна; Філіпенко, Лариса Володимирівна; Сук, Олена Євгенівна; Бондаренко, Володимир Васильович; Чепурна, Вікторія Олександрівна; Ткаченко, Ірина Володимирівна; Разумовська, Надія Рінатівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
У монографії досліджено зміну способу мислення та освітні парадигми в умовах виживання. Проаналізовано ідею полісутності людини як методологічну основу нової педагогіки в умовах виживання. Обґрунтовано зростаюче значення гуманітарної освіти як засобу протидії негативним інформаційним впливам. Окреслено стратегії професійної самореалізації молоді в сучасному суспільстві. Визначено шляхи формування загальних компетенцій сучасного фахівця. Досліджений феномен професіоналізму. Доведено вирішальну роль і значення «високих технологій» для глобального освітнього співробітництва. А також, досліджено особливості впровадження моделей змішаного навчання у підготовку студентів інженерно-педагогічних спеціальностей. Розглянуто індивідуально-орієнтований підхід як основу організації самостійної роботи студентів технічного університету. Здійснено експериментальне дослідження педагогічних умов формування професійно-педагогічної спрямованості майбутніх інженерів-педагогів в автомобільно-дорожній галузі. Видання адресоване науковцям, аспірантам, педагогічним працівникам, викладачам та студентам ЗВО.
Keywords: 1.122+159.9; 3.32+37.01,37.04,37.06