Інтелектуалізація економічного аналізу діяльності сучасних підприємств - Ульянов, Артем Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єктом кваліфікаційної роботи є економічний аналіз як функція управління підприємствами в умовах цифрової трансформації та інтелектуалізації господарських процесів. Основною метою даної кваліфікаційної роботи є обґрунтування теоретичних засад і розробка практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності економічного аналізу підприємств шляхом впровадження інтелектуальних технологій в умовах цифрової трансформації економіки. Предметом кваліфікаційної роботи є сукупність теоретичних, методичних і прикладних засад інтелектуалізації економічного аналізу як інструменту підвищення ефективності управління підприємством в умовах цифрової трансформації. У процесі дослідження використовувалися методи аналізу та синтезу для систематизації теоретичних підходів до інтелектуалізації економічного аналізу, порівняння — для оцінки ефективності аналітичних інструментів, статистичний аналіз — для обробки даних фінансово-господарської діяльності підприємства. Результатами дослідження є теоретичне обґрунтування сутності інтелектуалізації економічного аналізу, оцінка рівня готовності підприємства до впровадження інтелектуальних технологій, виявлення ключових проблем в аналітичній діяльності, а також розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення аналітичної інфраструктури, підвищення інтелектуального потенціалу підприємства та впровадження цифрових інструментів для підвищення ефективності управлінських рішень.
Keywords: інтелектуалізація; цифрова трансформація; аналітична інфраструктура; технології управління; інтелектуальні системи; підвищення ефективності; економічний аналіз; інформаційні технології