Топографічне знімання у с. Наталіне Берестинського району Харківської області з метою ремонту газових мереж - Трехлеб, Максим Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У ході виконання кваліфікаційної роботи були вирішені наступні задачі: здійснено вибір оптимального складу геодезичного обладнання; створено планово-висотну геодезичну основу з використанням мережі перманентних станцій System Solution з прив'язкою до станції BEREST у місті Берестин; виконано топографічне знімання території площею один квадратний кілометр з детальним відображенням 1570 точок місцевості; створено знімальну мережу з 18 пунктів; виконано знімання підземних газопроводів з визначенням їх планово-висотного положення; проведено камеральну обробку результатів та створено цифрову модель місцевості у програмному комплексі Autodesk Civil 3D.
Keywords: топографічне знімання; газові мережі; ГНСС-технології; електронний тахеометр; цифрова модель місцевості; УСК-2000; перманентні станції; геодезичні вишукування