Стейкхолдерський підхід в управлінні підприємствами - Молчанова, Ганна Геннадіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуті питання, пов’язані зі змінами в управлінні підприємницької структури, які пов’язані зі стейкхолдерським підходом. Ці зміни потребують переналаштування персоналу підприємницької структури на підвищення ролі довіри у взаємодії зі стейкхолдерами. Розглянутий механізм управління взаємовідносинами зі стейкхолдерами, а також розроблена карта стейкхолдерів підприємства. Для підвищення ефективності управлінської діяльності на основі стейкхолдерського підходу запропоновано впровадження маркетингу стейкхолдерів, а також розроблений алгоритм розвитку потенціалу підприємницької структури в контексті багатоцільових інтересів стейкхолдерів. Практична значимість кваліфікаційної роботи полягає у наданні підприємствам, організаціям рекомендацій щодо впровадження стейкхолдерського підходу в управлінні та маркетингу.
Keywords: стейкхолдерський підхід; маркетинг стейкхолдерів; довіра; взаємодія зі стейкхолдерами