Влаштування шарів основи дорожніх одягів з цементоґрунтів армованих фіброволокнами - Паламарчук, Владислав Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі виконаний аналітичний огляд використання цементоґрунтів у дорожньому будівництві. Проведений аналітично порівняльний аналіз існуючих полімерних модифікаторів які використовуються при додавання до цементоґрунту. Встановлений вплив поліпропіленової фібри на міцність цементоґрунту при стиску, при вигині, на морозостійкість та водо насичення. Запропонована технологія будівництва основ з цементоґрунтів з додаванням поліпропіленової фібри.
Keywords: Шар основи; Дорожний одяг; Цементоґрунт; Поліпропіленова добавка; Властивості цементоґрунту; Полімерні модифікатори