Типи координованого управління дорожнім рухом у містах - Ляшенко, Андрій Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – рівномірний рух транспорту по магістралях вулично-дорожньої мережі міста. Предмет дослідження – параметри руху при координації. Мета дослідження полягає у підвищенні ефективності процесу дорожнього руху у містах. Метод дослідження – натурні спостереження параметрів транспортного потоку та вулично-дорожньої мережі міста, графоаналітичний метод, моделювання параметрів координованого управління. Отримані результати – визначено параметри координованого управління по вул. Ярослава Мудрого, м. Харків. Рекомендації з впровадження – на підставі розробки координованого управління по вул. Я. Мудрого пропонується впровадження координованого управління на вулично-дорожній мережі м. Харків. Область застосування – вулично-дорожня мережа великих міст.
Keywords: організація дорожнього руху; координоване управління дорожнім рухом; дорожній рух