Импортты ауыстыру ел экономикасының дамуына ықпал ететін фактор ретінде - Калгулова, Р. Ж. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Зерттеу қазіргі заманғы қоғамның әл-ауқаты үшін қажет ұлттық экономикалық қауіпсіздікті қолдау мақсатында импортты алмастыру саясатын іске асырудың алдындағы экономикалық қызметтің жекелеген салалары бойынша импортты алмастыру мүмкіндіктерін талдауды ұсынады.сақтандыру. Қазіргі уақытта әлеуметтік әл-ауқат экономикалық қызметтің көрінісі, қоғамға Мемлекеттік ықпал ету құралы, сондай-ақ әлеуметтік қамсыздандыру жүйесінің көрсеткіші ретінде қарастырылады.
Keywords: Түйінді сөздер: импортты алмастыру; импортты алмастыру саясаты; ұлттық тауарлардың өтпелі экономикасы; технологиялық инновациялар; факторлар