Оцінка рекреаційно-туристичної привабливості придорожніх територій - Анісімова, Світлана Вікторівна; Anisimova, Svitlanа (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Здійснено аналіз публікацій щодо досліджень, які проводяться в Україні та світі, в яких розглянуто принципи вибору територій для розвитку рекреаційних об’єктів вздовж автомобільних доріг і на придорожніх територіях. Визначено основні автомагістралі, які є туристично-рекреаційними шляхами для українських та закордонних рекреантів,та рекреаційно-туристичну й готельну інфраструктуру і їхній вплив на розвиток рекреаційного бізнесу в державі. Розроблено принципи бального оцінювання територій для вибору місць розташування туристично-рекреаційної інфраструктури на автомагістралях. Запропоновано основні пріоритети, які мають бути в основі туристично-рекреаційної політики держави в часи післявоєнного відновлення України.
Assessment of recreational and tourist attractiveness of roadside territories
Keywords: придорожні території; туристично-рекреаційна інфраструктура; бальне оцінювання рекреаційної привабливості території; roadside territories; tourist and recreational infrastructure; score assessment of recreational attractiveness of territories; 338.48 (477); 10.30977/BUL.2219-5548.2022.97.0.106