Удосконалення технологічного процесу доставки вантажів у контейнерах в міжнародному сполученні ТОВ «Глобал Трек» - Самойлов, Ростислав Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
З метою удосконалення технологічного процесу доставки обрано раціональну марку автомобілю для роботи на маршруті за критерієм мінімальних витрат на транспортування, визначено раціональний навантажувально-розвантажувальний механізм при розвантаженні контейнера на складі вантажоодержувача, розроблено раціональний розклад руху автомобіля по маршруту із запровадженням турної форми роботи для двох водіїв. Оцінку провадження запропонованих рішень проведено за результатами розрахунку технологічного та економічного ефектів: тривалість рейсу зменшується на 390 год. за рік при цьому зменшення витрат на транспортування складає 126305,4грн. за рік. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в роботі транспортних та логістичних підприємств при організації транспортного обслуговування замовників у міжнародному сполученні. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: вантаж; контейнер; міжнародні перевезення; рухомий склад; навантажувально-розвантажувальний механізм; розклад руху; витрати; ефект