Технологія автоматизованої обробки результатів інженерно-геодезичних вишукувань та побудови цифрової моделі місцевості на прикладі ділянки автомобільної дороги Н-07 Київ – Юнаківка км 80+550 – км 81+550 - Богданов, Микита Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – технологія автоматизованої обробки результатів інженерно-геодезичних вишукувань та цифрового моделювання місцевості. Мета роботи – розробка технології автоматизованої обробки результатів інженерно-геодезичних вишукувань автомобільних доріг та побудови цифрової моделі місцевості з використанням програмного комплексу CREDO. Метод дослідження – аналіз наукової та технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією. Галуззю використання є виконання інших видів інженерних вишукувань та розробка проєкту капітального ремонту чи реконструкції ділянки автомобільної дороги на основі розробленої цифрової моделі місцевості за результатами інженерно-геодезичних вишукувань. В результаті розробки дипломної роботи виконано аналіз нормативно-правового забезпечення щодо обробки результатів інженерно-геодезичних вишукувань, визначення складу і технології виконання інженерно-геодезичних вишукувань для побудови цифрової моделі місцевості ділянки автомобільної дороги, обробку результатів визначення планово-висотного положення пунктів опорної геодезичної мережі, обробку результатів тахеометричного знімання, аналіз видів та властивості цифрової моделі місцевості, аналіз загальних відомостей та функціональних можливостей програмного комплексу CREDO, визначення технології побудови цифрової моделі ситуації та цифрової моделі місцевості, побудову цифрової моделі місцевості ділянки автомобільної дороги Н-07 Київ – Юнаківка км 80+550 – км 81+550.
Keywords: автоматизована обробка; вишукування; геодезичні вимірювання; опорна геодезична мережа; рельєф; тахеометр; цифрова модель місцевості