Автомобільний двигун потужністю 65 кВт на базі двигуна 4Ч 8,2 / 7,1 - Гук, Нікіта Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі вдосконалено автомобільний двигун 4Ч 8,2/7,1 потужністю 65 кВт. Проведено розрахунок робочого процесу, динамічний розрахунок, розрахунок деталей двигуна на міцність. Розглянуті питання охорони праці і безпеки життєдіяльності при вдосконаленні двигуна та його експлуатації на автомобілі. Виконана оцінка економічної ефективності модернізації двигуна. Спеціальна частина роботи присвячена застосуванню системи відключення циліндрів ДВЗ.
Keywords: двигун; потужність; крутний момент; циліндр; поршень; шатун; відключення циліндра