Гнучкий захисний матеріал від електромагнітного випромінювання салонів транспортних засобів - Кравцов, Михайло Миколайович; Нікітін, Станіслав Петрович; Бажинов, Олексій Васильович; Бажинова, Тетяна Олексіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Гнучкий захисний матеріал від електромагнітного випромінювання салонів транспортних засобів являє собою багатошарову тканину (ковдру). Тканина складається з гнучкої основи у вигляді вуглецевмісного поглинаючого матеріалу та принаймні двох шарів по обидва боки основи. Обидва шари виконані у вигляді гнучких металевих сіток, одна з яких виконана з мідних ниток, а друга сітка виконана зі сталевих ниток. Сітки електрично поєднані між собою та металевою частиною салону транспортного засобу, яка має заземлюючу стрічку.
Keywords: електромагнітне випромінювання; вуглецевмісний поглинаючий матеріал; заземлююча стрічка