Оцінка надійності організацій, що приймають участь у тендерних торгах : Поглиблено теоретичні та обгрунтовано методичні основи оцінки надійності підрядних організацій дорожнього господарства : монографія - Догадайло, Яна (Globe Edit, 2020)
В монографії одержала подальший розвиток класифікація ризиків невиконання договірних зобов’язань підрядника перед замовником, шляхом додаткового розгляду екологічного та соціального ризиків. Також одержав подальший розвиток перелік критеріїв надійності підрядних організацій дорожнього господарства шляхом урахування ризиків замовника дорожніх робіт та специфічних особливостей функціонування організацій дорожнього господарства. Удосконалено методичний підхід щодо оцінки надійності підрядних організацій, що беруть участь у публічних закупівлях певного виду робіт шляхом урахування вагомості кожного з критеріїв надійності таким чином, що не відбувається компенсація більш вагомих показників менш вагомими. Використання запропонованих наукових результатів дозволить замовнику здійснювати об’єктивний відбір найкращого підрядника з його точки зору, тобто при нарахуванні визначеної ним вагомості критеріїв, що характеризують надійність підрядних організацій, що беруть участь в торгах. Також дозволить формувати рейтинги претендентів, оперативно переоцінювати їх, а також групувати претендентів за ступенем надійності.
Keywords: надійність; тендер; ризики; вибір; обєктивна оцінка