Проектування одно балкового мостового крану вантажопідйомністю 5т прогоном 11м - Гризовський, Сергій Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі було спроектовано одно балковий мостовий кран вантажопідйомністю 5т. Було розглянуто конструкцію і основні елементи мостових кранів. Проведено розрахунки механізмів підйому вантажу, пересування вантажного візка і мосту крана. В розділі з економіки проведені розрахунки капітальних і експлуатаційних витрат для виготовлення і експлуатації мостового крана. Розроблено заходи з охорони праці при роботі мостового крана в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: кран мостовий; механізм підйома; привод; механізм пересування; вантажний візок економіка; охорона праці