Проектування козлового крана вантажопідйомністю 15 т. для вантажно-розвантажувальних робіт - Дяченко, Кіріл Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – методика проектування козлового крана. Мета роботи – проектування козлового крана вантажопідйомністю 15 т. для вантажно-розвантажувальних робіт. Метод дослідження – аналітично-графічний. У роботі запропонована методика проектування козлового крана. Методика включає вибір масових і геометричних параметрів, визначення зовнішніх навантажень на кран розрахунок основних механізмів: підйому вантажу, пересування вантажного візка, пересування крана. Виконано перевірку стійкості крана в робочому й неробочому стані. У розділі охорони праці представлені пристрої що забезпечують безпечну роботу. Виконано економічне обґрунтування роботи.
Keywords: козловій кран; візок; поліспаст; ферма; гнучка й жорстка опори; монтаж