Удосконалення організації перевезення дрібнопартіонних вантажів в міжміському сполученні при обслуговуванні клієнтів ТОВ «АВТОТРАНС РЕСУРС - Мінаков, Єгор Едуардович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом дослідження є процес перевезення дрібнопартіонних вантажів у міжміському сполученні Харків – Одеса рухомим складом ТОВ «АВТОТРАНС РЕСУРС». Предметом дослідження є вплив технології доставки дрібнопартіонних вантажів на підвищення ефективності доставки вантажів та зниження витрат в міжміському сполученні. Метою роботи є підвищення ефективності доставки дрібнопартіонних вантажів в міжміському сполученні за рахунок вибору раціональної технології доставки вантажів. Метод дослідження – аналітичний. На підставі вихідних даних по роботі маршруту розрахована оптимальна вантажність автомобіля, яка складає 17,1 т. Визначили раціональну марку рухомого складу на підставі мінімальних транспортних витрат - складає 39781,59 грн у автомобіля МАЗ 631019-420-03. Було визначено, що для здійснення доставки необхідно 882 ящиків вагою 15,6 кг та габаритними розмірами 395×315×265. На підставі обраного критерію, а саме, технічної продуктивності, визначили, що ефективніше використовувати автонавантажувач. Його технічна продуктивність складає 30,92 т/год. Використовуючи автонавантажувач BALKANCAR DB1621 та автомобіль МАЗ 631019-420-03 буде отримано економічний ефект, який дорівнює 88361,52 грн за рік. Результати дослідження можуть бути використані в удосконаленні роботи підприємств, які надають послуги по перевезенню товарів в міжміському сполученні.
Keywords: маршрути перевезень; рухомий склад; витрати за кілометр; ефективність