Розробка інтелектуальних систем транспортних засобів на основі can мережі - Сорока, Костянтин Олексійович; Сорока, Константин Алексеевич; Soroka, Konstantin Alekseevich (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Виконано аналіз характеристик CAN мережі та порівняння з відомими електронними інтерфейсами: RS-423, RS-422 і RS-232. Перевагами CAN є висока захищеність, надійність та безпомилковість роботи, а також можливість забезпечити адаптивне управління з використанням удосконалених протоколів обміну інформацією. Розроблено проекти систем актуальних для впровадження. Проект системи адаптивного освітлення (AFS), рекомендації NECE: No. 123. Система автоматизованого збору оплати за проїзд в тролейбусі. Обидві систем реалізовані на одній CAN шині. Розроблено проект системи вибору оптимальних режимів руху на маршруті з економією електроенергії.
Разработка интеллектуальных систем транспортных средств на основании CAN сети
Development of intelligent vehicle systems based on CAN network
Keywords: CAN мережа; інтелектуальна система; автомобіль; тролейбус; адаптивне освітлення; енергозбереження інтерфейс; CAN сеть; интеллектуальная система; автомобиль; троллейбус; адаптивное освещение; энергосбережения интерфейс; CAN network; inteligent system; car; trolleybus; adaptive lighting; energy saving interface; 621.33:771.44; 10.30977 /VEIT.2020.18.0.76