Проектування бульдозерно-розпушувального обладнання до трактора класу 250 кН - Сотніков, Микита Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекти розглядаються питання підвищення ефективності експлуатації бульдозерно-розпушувального агрегату, за рахунок впровадження гідроперекосу відвалу та можливості регулювання положення розпушувача. Виконано огляд розпушувачів на базі важких бульдозерів, здійснено розрахунок основних параметрів виконавчих механізмів, виконано перевірку його на міцність. Проведені техніко-економічні розрахунки та розглянуті питання з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях.
Keywords: бульдозер; робоче обладнання; розпушувач; відвал; гідрообладнання; міцність