Дослідження конструкції робочої гальмівної системи з АВS транспортного засобу категорії М1 - Ліпаткін, Артем Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт дослідження - робочий процес робочої гальмівної системи з ABS транспортного засобу категорії М1. Мета роботи - вдослідження робочої гальмівної системи з ABS транспортного засобу категорії М1 за рахунок вибору раціональної частоти спрацьовування анти блокувальної системи . Предмет дослідження - робоча гальмівна система з ABS транспортного засобу категорії М1. Методи дослідження: аналіз робочої гальмівної системи та динаміки гальмування транспортного засобу категорії М1; дослідження автоматизованої системи регулювання гальмівного зусилля та її елементної бази, дискових гальмівних механізмів із гідравлічним приводом гальм; математичне та імітаційне моделювання процесу гальмування автомобіля. У роботі проведено комплексний аналіз робочої гальмівної системи, систем регулювання гальмівного зусилля з детальним розглядом їхньої елементної бази, зокрема розглянуто датчики та схеми робочих гальмівних систем транспортних засобів категорії М1. Виконано аналіз динаміки гальмування колеса з дисковими гальмівними механізмами. Змодельовано процес гальмування автомобіля у додатку Simylink програми MatLAB, створено математичну модель гальмування автомобіля.
Keywords: Процес гальмування; антиблокувальна система; робоча гальмова система; модулятор тиску; АБС; ABS