Розробка котка із системою GNSS керування робочим процесом - Олійник, Андрій Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У дипломній роботі об’єктом дослідження є дорожній каток ДУ - 50. Предметом дослідження є розробка котка із системою GNSS керування. Основною метою магістерської роботи є модернізація енергетичної установки дорожнього катка ДУ – 50, та використання системи GNSS керування. У роботі виконано патентний пошук, зроблено основні розрахунки двигуна з наддуванням. На підставі відібраних патентів було внесено пропозиції що до модернізації двигуна. Проведено аналіз впровадження технології GNSS керування дорожніми машинами. Визначено, що застосування турбонаддува найбільше прийнятно у якості підвищення екологічних параметрів і економічної ефективності. Встановлено, що разом із системою турбонаддува можуть встановлюватися охолоджувачі наддувочного повітря.
Keywords: безпека; дорожній каток; інтелектуальне керування; турбонаддув; модернізація енергетичної установки; патентні дослідження; GNSS; GPS