Проектування сушильного агрегату продуктивністю 25 т/рік - Лавошник, Едуард Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Чільне місце в структурі дорожньої галузі займають асфальтобетонні заводи (АБЗ), основним завданням яких є виробництво асфальтобетонних сумішей та інших матеріалів для будівництва та утримання автомобільних доріг. Основним технологічним обладнанням АБЗ є асфальтозмішувальні установки, які є набором агрегатів, що відповідають один одному за параметрами, об'єднаними в систему, що реалізує складний технологічний процес виробництва, для управління яким потрібні спеціальні знання, зокрема питання модернізації агрегатів асфальтозмішувальних установок для підвищення ефективності та якості виробництва. асфальтобетонних сумішей. Важливе місце у складі обладнання асфальтозмішувальних установок займають сушильний барабан, від ефективної експлуатації яких залежить якість попереднього дозування вихідних кам'яних матеріалів, а надалі якість готової продукції.
Keywords: сушильний барабан; асфальтозмішувальна установка; агрегат; технологічний процес