Удосконалення організації дорожнього руху на ділянці вул. Полтавський шлях від вул. Петра Болбочана до вул. Озерянської в м. Харків - Сєрков, Станіслав Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – дорожній рух на ділянці вул. Полтавський Шлях від вул. Петра Болбочана до вул. Озерянської в м. Харків. Предмет дослідження – вплив організації дорожнього руху на безпеку руху і величину затримки транспортних засобів. Мета роботи – розробка заходів щодо підвищення ефективності організації дорожнього руху на ділянці вул. Полтавський Шлях від вул. Петра Болбочана до вул. Озерянської в м. Харків. Метод дослідження – аналітичний. В роботі проведено порівняльний аналіз варіантів організації дорожнього руху на ділянці вул. Полтавський Шлях від вул. Петра Болбочана до вул. Озерянської в м. Харків. Отримані результати – запропоновані заходи щодо поліпшення організації дорожнього руху на ділянці вул. Полтавський Шлях від вул. Петра Болбочана до вул. Озерянської в м. Харків, а саме: впровадження світлофорного регулювання на перехресті вул. Полтавський Шлях – вул. Озерянська та введення координованого управління на ділянці вул. Полтавський Шлях від вул. Петра Болбочана до вул. Озерянської. Порівнюючи результати моделювання двох варіантів найкращим буде варіант з перенесенням трамвайної колії з проїзної частини на відокремлене полотно на перехресті вул. Полтавський Шлях - Озерянська. Розроблені заходи можуть бути використані на практиці при реорганізації дорожнього руху на ділянці вул. Полтавський Шлях від вул. Петра Болбочана до вул. Озерянської в м. Харків з метою підвищення ефективності організації дорожнього руху на цій вулиці.
Keywords: організація дорожнього руху; моделювання дорожнього руху; затримки транспортних засобів; перехрестя; світлофорне регулювання