Технологічна комп’ютерізована підготовка виготовлення та відновлення маточини та напівосі переднього колеса перспективного тракторного самохідного шасі СШ 26 - Савченко, Ігор Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Розглянуто умови роботи піввісі та маточини переднього колеса самохідного шасі СШ 26, а також конструктивно-технологічні особливості, зумовлені їх призначенням. Встановлено причини виникнення дефектів, виявлено основні дефекти, що регламентують ресурс деталей. Розроблено удосконалений технологічний процес виготовлення ремонтних заготовок і відновлення зношених піввісі та маточини переднього колеса самохідного шасі СШ 26 в умовах ремонтного виробництва. Розроблено конструкцію пристроїв, які використовуються для закріплення піввісі та маточини переднього колеса під час механічної обробки. Розраховано кількість обладнання та чисельність виробничих робітників, необхідних для відновлення піввісі та маточини переднього колеса самохідного шасі СШ 26. У розділі з охорони праці та навколишнього середовища виконано розрахунки вентиляції та рівня шуму на дільниці. Економічний аналіз підтверджує доцільність прийнятих проєктних рішень. Отримані результати можуть бути використані в ремонтному виробництві.
Keywords: відновлення; дефекти; маточина; напилення; наплавлення; обладнання; півось