Оцінка ефективності сучасних гальмівних систем автомобіля - Кислюк, Станіслав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – дослідити сучасні методи діагностування гальмівних систем автомобіля, шляхом випробувань та вимірювань їх діагностичних параметрів. Об’єкт дослідження – гальмівна система автомобіля. Предмет дослідження – процес вимірювання параметрів ефективності гальмівної системи автомобіля. Основні завдання: - проаналізувати сучасні конструкції гальмівної системи легкового автомобіля; - дослідити методи випробувань гальмівної системи автомобіля; - виконати стендові експериментальні дослідження робочої гальмівної системи автомобілів; - виконати експериментальні дорожні випробування гальмівної системи автомобіля; - проаналізувати безпеку праці при стендових і дорожніх випробувань гальмівної системи автомобіля. Методи досліджень: аналіз сучасних систем гальмування автомобіля, аналіз гальмівної ефективності автомобіля, стендові гальмівні випробування, дорожні гальмівні випробування.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ; ГАЛЬМІВНА СИСТЕМА; ДІАГНОСТИКА; СТЕНДОВІ ВИПРОБУВАННЯ; СПОВІЛЬНЕННЯ; ДОРОЖНІ ВИПРОБУВАННЯ