Дослідження закономірностей розподілу дальності пересування пасажирів у містах Частина 2. Визначення розподілу дальності пересування у системі громадського транспорту міста Тернополя - Оргіна, Анастасія Андріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Розглянуто підхід до оцінювання та моделювання пасажирських кореспонденцій і ефективності функціонування маршрутної мережі громадського транспорту міста Тернополя на основі поєднання емпіричних даних і аналітичних моделей. Основну увагу зосереджено на визначенні транспортного попиту та закономірностей пересування пасажирів у межах міської території, де ключовим факто ром виступає дальність поїздок. Отримані параметри розподілу дали змогу кількісно охарактеризувати середню дальність поїздок і варіативність пересувань, що відображає особливості функціонування міської транспортної системи.
Keywords: громадський транспорт; дальність пересування; закон розподілу; маршрутна мережа; пасажирські перевезення