SCADA на основі промислового Інтернету речей: архітектура системи - Мнушка, О. В.; Mnushka, О. V. (My University, 2018)
У роботі проаналізовано вимоги до побудови розподілених систем керування технологічними процесами (Supervisory Control And Data Acquisition, SCADA) на основі технологій промислового Інтернету речей (Industrial Internet o f Things, IоТ). Запропоновано архітектуру системи телематики на основі хмарних технологій та технологій IoT. Розглянуто основні модулі такої системи, їх призначення та технічні характеристики.
SCADA based on the industrial Internet of Things: architecture of the system
Keywords: Internet of Things (ІоТ); протокол; хмарні сервіси; телематика; технічний сервіс; НМІ; protocol; cloud-based services; telematics; technical service