Дослідження впливу температурного режиму течії робочої рідини на діагностичні параметри у гідроприводі екскаватора. Частина 2 - Литвин, Олександр Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Кваліфікаційна робота магістра присвячена вирішенню актуальної проблеми підвищення ефективності експлуатації будівельних машин шляхом забезпечення їх експлуатаційної продуктивності. Здійснюється це за рахунок стабілізації теплового режиму гідроприводу екскаватора. Для досягнення мети визначається загальна характеристика екскаватора і вплив параметрів робочої рідини на його роботу. розглядається питання забезпечення раціонального теплового режиму гідропривода, включаючи обґрунтування вибору теплообмінника, визначення параметрів теплообмінника, розробку конструкцій силового блоку екскаватора, здійснення теплового розрахунку гідроприводу. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: екскаватор; гідропривод; температура робочої рідини; гідробак; запобігання втрат робочої рідини