Розробка Telegram-боту з інтеграцією штучного інтелекту за допомогою API на базі JavaScript - Протасевич, Дмитро Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процес взаємодії Telegram-боту з API сервісів штучного інтелекту. Мета роботи – розробка та впровадження функціонального Telegram-боту з інтеграцією можливостей штучного інтелекту через зовнішні API на базі технологічного стеку JavaScript, що дозx`волить автоматизувати обробку складних запитів та надати користувачам розширений інтерактивний досвід. У роботі було проаналізовано системні підходи та методи структурного аналізу для побудови інтерактивних систем. Було здійснено розробку Telegram-боту з інтеграцією нейромережі Gemini на основі сучасних технологій, а саме: мова програмування JavaScript, середовище Node.js, бібліотека Telegraf та архітектура REST API. Результатом роботи є спроектований та протестований програмний продукт, що забезпечує стабільну взаємодію з користувачем та використовує штучний інтелект для генерації відповідей.
Keywords: штучний інтелект; Telegram; BOT; Gemini; API; JavaScript; Telegraf; автоматизація