Удосконалення організаційно-методичних засад обліку і аудиту необоротних активів підприємства - Андрійченко, Анна Юріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі обґрунтовано теоретичні положення і розроблено практичні рекомендації з удосконалення організаційно-методичних засад бухгалтерського обліку і аудиту необоротних активів підприємства; проведено фінансовий аналіз досліджуваного підприємства; розвинуто організаційні аспекти бухгалтерського обліку господарських операцій з необоротними активами і надано пропозиції з поліпшення обліково-аналітичної роботи з ними на підприємствах дорожнього будівництва; розроблено рекомендації щодо організації і методики аудиту необоротних активів дорожньо-будівельних підприємств. Результати дослідження спрямовані на вдосконалення організації обліку необоротних активів, що сприятиме підвищенню ефективності облікового процесу й, відповідно, достовірності і надійності інформаційно-аналітичних даних.
Keywords: бухгалтерський облік; внутрішній аудит; дорожьо-будівельне підприємство; необоротні активи; організація обліку; основні засоби; регістр обліку