Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті просп. Олександрівський – бульвар Богдана Хмельницького – вул. Осипенка у м. Харків. Частина 2. Улаштування велосипедної інфраструктури - Лисенко, Катерина Віталіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Проведено аналіз закордонного досвіду впровадження велосипедної інфраструктури в транспортну мережу міст, а також національних особливостей транспортної системи в процесі впровадження велосипедної інфраструктури; проаналізовано стан аварійності і визначено частку дорожньо-транспортних пригод за участі велосипедистів; представлено результати обстежень параметрів дорожнього руху і дорожніх умов на перехресті; розроблено сукупність заходів з улаштування велосипедної інфраструктури і забезпечення безпеки дорожнього руху; проаналізовано наслідки впровадження запропонованих заходів.
Keywords: дорожній рух; перехрестя; велосипедна інфрастуктура; транспортний потік; світлофорне регулювання