Лабораторний важільний прес для випробування дорожнього одягу з можливістю лінійно збільшувати навантаження в часі - Батракова, Анжеліка Геннадіївна; Дорожко, Євген Вікторович; Урдзік, Сергій Миколайович; Шелкова, Ірина Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Лабораторний важільний прес містить важіль преса з контрвантажем та фіксатором важеля преса, обпертий, з однієї сторони, на стійку преса за допомогою шарніра важеля та обпертий, з іншої сторони, на закріплений у напрямній шток, з'єднаний зі штампом та закріпленими на штампі електронними фіксаторами деформації досліджуваного зразка з асфальтобетону. На краю важеля преса за допомогою шарніра з тросом закріплена навантажувальна система.
Keywords: асфальтобетон; важільний прес