Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті магістральних вулиць м. Кривий Ріг - Штацька, Марина Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – вулично-дорожня мережа південної частини Покровського району міста Кривий Ріг та транспортні потоки на ній. Мета – удосконалення організації дорожнього руху у південній частині Покровського району міста Кривий Ріг. Метод дослідження – натурні спостереження, математичне моделювання, імітаційне моделювання. Отримані результати: проведено порівняння результатів моделювання функціонування перехрестя ВДМ в одному рівні при різних організаційних рішеннях; запропоновані два організаційних рішення перехрестя ВДМ в одному рівні – альтернативні режими регулювання; запропонована оптимізація роботи світлофорного об’єкту на перетинанні ВДМ в одному рівні в м. Кривий Ріг; розроблено рекомендації щодо вибору організаційного рішення перетинання ВДМ в одному рівні. Рекомендації з впровадження – розроблену схему організації дорожнього руху на перетинанні ВДМ в одному рівні можна рекомендувати для органів місцевого в м. Кривий Ріг. Область застосування – вулично-дорожня мережа міста.
Keywords: організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху; дорожньо-транспортна пригода; вулично-дорожня мережа; ефективність дорожнього руху