Спосiб роботи електробуса на суперконденсаторах з надшвидкою зарядкою для мiських перевезень - Гнатов, Андрiй Вiкторович; Аргун, Щасяна Валiковна; Гнатова, Ганна Андрiївна; Пiдгора, Олександр Валерiйович (My University, 2017)
1. Спосіб роботи електробуса на суперконденсаторах з надшвидкою зарядкою для міських перевезень, що включає споживання електричної енергії електротранспортним засобом в режимі його розгону та віддачу електричної енергії при його гальмуванні, який відрізняється тим, що процес накопичення енергії здійснюється як в блоці акумуляторних батарей (літій-залізо-фосфатні чи літій-іоні), так і в блоці суперконденсаторів, що здатний приймати повний заряд за час простою електробуса на зупинках громадського транспорту, при цьому блок акумуляторних батарей починає працювати як джерело електричної енергії лише, коли вичерпана енергія блока суперконденсаторів, та забезпечує дальність пробігу електробуса до 2 км. 2. Спосіб роботи електробуса на суперконденсаторах з надшвидкою зарядкою для міських перевезень за п. 1, який відрізняється тим, що процес стабілізації напруги від блока суперконденсаторів виконує інвертор. 3. Спосіб роботи електробуса на суперконденсаторах з надшвидкою зарядкою для міських перевезень за п. 1, який відрізняється тим, що спосіб роботи включає підключення електробуса до тролейбусної контактної мережі на певних ділянках маршруту, якщо є така можливість, при цьому проходить заряд накопичувачів енергії, а тяговий електричний двигун живиться від тролейбусної контактної мережі за допомогою спеціального пантографа.
Keywords: електротранспорт; автотранспортнi перевезення, пасажирськi