Моделювання динамічних навантажень в об’ємному гідроприводі стріли бурильно-кранової машини - Аврунін, Г. А.; Мороз, І. І.; Avrunin, Grygoriy; Moroz, Irina (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Розглянуто вдосконалену гідравлічну схему й методику розрахунку об’ємного гідропривода стріли бурильно-кранової машини. На основі математичної моделі динаміки гідропривода змодельовано вплив зовнішнього навантаження та модуля пружності робочої рідини на коливальні процеси за допомогою пакету прикладних програм VisSim. Матеріали корисні для фахівців машинобудівного профілю, студентів-магістрів і аспірантів.
Modeling of dynamic loads in a volumetric hydraulic drive of a drilling crane machine's boom
Keywords: об’ємний гідропривод; бурильно-кранова машина; статичний і динамічний роз- рахунки; пакет VisSim; осцилограма; hydraulic fluid power; drilling crane machine; static and dynamic calculations; VisSim package; oscillogram; 621.225; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.108.0.108