Проектування захоплювача для залізобетонних кілець - Углик, Андрій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою роботи є розробка вдосконаленого вантажозахоплювача для бетонних кілець шляхом усунення або мінімізації його наявних недоліків. У кваліфікаційній роботі виконано розрахунки основних елементів цього пристрою, визначено ключові параметри та проведено перевірку міцності всіх складових. Економічний аналіз підтвердив доцільність запропонованої модернізації. Також розглянуто питання охорони праці та безпеки в умовах надзвичайних ситуацій.
Keywords: кільце; вантажозахоплювач; віброакустичний сигнал; гасіння коливань; надзвичайна ситуація; собівартість; охорона праці